Sjølvelive i Hjartøyvågen

Sjølvelive i Hjartøyvågen

søndag 31. juli 2016

Ferien starter og vi går til Mortenhåjen i Vistenfjorden!

Vi lastet i båten om kvelden og fikk fiksa noe fremme i lugaren. På grunn av andre forpliktelser var det nesten en måned siden vi var på tur med Sjølvelive. Ivrige som vi var etter å starte båtferien valgte vi å starte med å gå halvveis innover Vistenfjorden.

Sjølvelive ble lagt til flytebrygga på Mortenhåjen og vi gikk opp på hytta til foreldrene mine. På Residænsen fikk vi servert ett par glass vin og kosa oss til langt på kveld.

Ferien var endelig i gang. Dette hadde vi gleda oss til.

Distanse: 8,8 nm.
Tidsbruk: 1,5 timer
Vær: sol og bare krusninger på havet
Totalt ant overnattinger: 8

søndag 3. juli 2016

Fra Flatøysundet via Svartvassbukta til Forvik!

Vi gikk fra Flatøysundet til Svartvassbukta i Halsfjorden. Her var jeg ofte på båttur med foreldrene mine i min barndom og det var koselig å se stedet igjen. Gråvær og bris, men fint likevel. Bildet er et panoramabilde, så bukta ser større ut enn den egentlig er.

Vi spiste blåskjell til lunsj på turen og overlevde til tross for rødt varsel på blåskjell her på Helgeland.

Una er ikke så veldig glad i slikt vær, men sånn blir det av og til når man er på sjøen.

Distanse: 12,44 nm.
Tidsbruk: 2,5 timer
Vær: gråvær, sørvestlig bris
Totalt ant overnattinger: 7

lørdag 2. juli 2016

Herøysundet og videre til Flatøysundet!

Vi våkna til blikkstille hav og fint vær i Hjartøyvågen.

Etter å ha tusla litt på land bestemte vi oss for å gå inn i Herøysundet. Planen var å gå gjennom sundet, men vi ble i tvil om vanndybden, så vi droppa det.


Sola strålte og vi kosa oss ombord. For å få handla litt la vi til gjestebrygga nedenfor butikken. Snakka med andre smilende båtfolk som la til brygga og så tusla vi opp til butikken. 2 turer måtte vi dit, da enkelte ikke husket hva vi skulle handle.... og andre var utenfor med hårballene....

Her bestemte vi oss for å gå til Flatøysundet. Nå skiftet været og det ble skikkelig grått og yr i luften. Underveis var vi innom Minland for å finne en geocache. Litt geocaching må til. Vi besluttet at vi skulle opprette en ny profil på geocaching.com; "Bærgælive", bare for å logge cachene vi finner som ett team på tur med Sjølvelive. Dermed ble dette første cache for "Bærgælive".

Det blir mye roing frem og tilbake når man ligger på svai og hårballene vil på land!

Når vi kom til Flatøysundet var det fint igjen. Vi la oss på svai i en fortøyning som ligger ute der. Una fikk sei til middag og var strålende fornøyd. Mira spiste pølser i lompe, slik som jeg og Lasse. Pølsemonsteret var helt klart også fornøyd. Rødvin til maten og chees balls til dessert. Una er veldig glad i chees balls!

Distanse: 37,25 nm.
Tidsbruk: 8 timer
Vær: sol, vindstille,så yr, lett bris
Totalt ant overnattinger: 7

fredag 1. juli 2016

Fra Esøya, via Sandnessjøen til Hjartøya!

Vi våkna til blikkstille hav og strålende sol. Kosa oss på dekk og spiste litt før vi gikk i retur til Forvik for å hente ett bord for å ha på dekk og handle litt middagsmat.

I to-tia starta vi mot Sandnessjøen. Nygelig vær helt til Rigel-propellene var i sikte, så ble det en og annen båre og litt gråvær.

Innom i småbåthavna i sandnessjøen og viste frem båten til foreldrene mine før vi gikk mot Hjartøya.

Der la vi til flytebrygga og tusla en tur på land før vi laga kokt elgkjøtt til Mira og Una. De lever godt ombord, hårballene, skjønner dere.

Selv spiste vi grillskiver med potetsalat og vanlig salat. Ett par glass rødvin ble det også før vi tok kveld.

Det er fint i Hjartøyvågen. Selv om flytebrygga bare er for korttidsopphold, så valgte vi å ligge der for Mira og Una sin del. Fint for dem å kunne hoppe i land når de vil.
Hvis noen andre dukket opp hadde vi raskt flytta Sjølvelive og kasta anker.
 
Distanse: 35,7 nm.
Tidsbruk: 8 time og 15 min
Vær: varierende; sol, overskya, vindstille, bris
Totalt ant overnattinger: 6